На Дніпропетровщині чиновники разом з батьками перевірять всі шкільні їдальні

31 Березня 2016 17:24

ssssДніпропетровська ОДА створила робочу групу, яка проінспектує всі шкільні їдальні. Мета – перевірити, наскільки харчування в школах якісну та доступну. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

Інспекція триватиме в 2 етапи. До першого пропонують приєднатися батькам всіх школярів Дніпропетровщини. Для цього потрібно заповнити анкету про якість шкільного харчування. Зробити це потрібно протягом двох тижнів по посиланню.

«Батьки часто скаржаться, що дітей погано годують в школах. Ми вирішили перевірити, чи виправдані скарги. Дніпропетровська ОДА ініціювала створення робочої групи, яка відвідає школи регіону, перевірить нормативні документи, якість продуктів, відповідність цін. Шкільне харчування має бути якісним », – зазначив голова облдержадміністрації Валентин Резниченко.

Безпосередньо перевірки почнуться з середини квітня. Інспектувати будуть спочатку школи, на які надійде найбільше скарг. Якість продуктів, відповідність санітарним нормам, ціна шкільних обідів. Це і багато іншого буде перевіряти комісія ОДА. За підсумками порушників направлять листа-претензії. При необхідності – будуть ухвалювати кадрові рішення.