У Дніпропетровську проведуть легкоатлетичну естафету 9 травня

29 Квітня 2016 18:21

ce34bb005d1e00c38ab1e123d5a4f076Традиційно до Дня Перемоги, Пам’яті та Примирення Дніпропетровськ проводить легкоатлетичну естафету. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської міської ради.
«Вперше така естафета проведена в місті 25 жовтня 1944 за ініціативою газет« Зоря »і« Дніпровська правда »і була присвячена визволителям Дніпропетровська. Після того як День Перемоги стали святкувати 9 травня естафета проводиться саме в цей день. Вона стала вже доброю традицією для всіх спортсменів і спортивної громади нашого міста. Цього року естафета буде проводитися в 71 разів і можна сміливо сказати, що на ній виросли цілі покоління », – зазначив заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Він також повідомив, що в цьому році в естафеті візьмуть участь учні загальноосвітніх шкіл – 150 команд, коледжів, студенти технікумів і вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації та III-IV рівня акредитації. Всього близько 1,5 тисячі учасників. Забіг стартує 9 травня о 10:00 від театру опери та балету, там же з 9:30 розпочнеться реєстрація учасників.

«Учасники пробіжать по маршруту: театр опери та балету (старт) – вул. Яворницького – вул. Столярова – вул. Мостова – вул. Д. Яворницького – площа Героїв Майдану (поворот) – вул. Яворницького – театр опери та балету (фініш). Тому запрошуємо всіх небайдужих до спорту прийти і підтримати учасників естафети, своїх друзів », – сказав заступник міського голови.

Голова міської федерації легкої атлетики Олег Зайченко додав, що після проведення естафети відбудеться нагородження переможців забігу за участю міських ЗМІ:

Зокрема, « 34 канал »нагородить переможців в номінації« загальноосвітні навчальні заклади »,« 9 канал »- переможців в номінації« Вищі навчальні заклади III-IV рівня акредитації », газета « Наше місто »- номінація « Коледжі », газета « Днепр Вечерний »- номінацію« Вищі навчальні заклади I-II рівня акредитації » і газета « Зоря »- номінація « Абсолютний переможець ».