Парадокс, абсурд, свобода: у Дніпропетровську пройде “Ніч музеїв”

10 Травня 2016 13:55

14628626227891В ніч з 14 на 15 травня в Дніпропетровській області оживуть музейні експонати. Цього року «Ніч музеїв» пройде під гаслом «парадокс, абсурд, свобода». Про це повідомили в управлінні культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Побачити на власні очі подорож «з варяг у греки», козацьке майстерність, бал XIX століття і спіритичний сеанс початку XX століття запрошує Дніпропетровський історичний музей імені Д. Яворницького. Протягом шестигодинного нон-стопа можна навчитися танцювати «заборонений» чарльстон 1920-хх, поборотися з неписьменністю початку 1930-хх років і провести спіритичний сеанс початку ХХ ст.

Разом з музеєм вночі атмосферу різних періодів історії нашого краю відтворять Школа козацького гарту, Дніпропетровський академічний обласний молодіжний театр, майстерня українського театру «Ґерць», вокально-хореографічний ансамбль «Юність Дніпра», Фолк бенд «Caput Draconis», школа історичного танцю «Відлуння» , шоу-театр «Дикий Захід», клуб рольового моделювання та історичного фехтування «Чорний загін» і багато інших.

Крім основних екскурсій, музей запрошує на ароматну каву, майстер-класи, кінотеатр під відкритим небом і міні-виставки.