Дні Європи у Дніпропетровську пройдуть з 27 по 29 травня

13 Травня 2016 18:30

dfe195b391281747fb36e3c953ed223e_143030307459Цього року основні заходи з відзначення Дня Європи пройдуть в Дніпропетровську з 27 по 29 травня. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської міськради.

Мета заходу – інформувати громадськість про процеси європейської інтеграції, залучати учнівську молодь до активної творчої діяльності, виховувати патріотизм, шанобливе ставлення до історії, культури, традицій інших країн, популяризувати європейську та українську культурну спадщину, зміцнювати зв’язки Дніпропетровської області з країнами ЄС.

У місті Дніпропетровськ буде проведено ряд заходів серед учнів шкіл, студентської молоді. А саме: уроки та виховні години на тему європейської інтеграції України, диспути на цю тематику, засідання круглих столів.

Для учнів шкіл завжди організовується конкурс малюнків на тему: «Європа очима дітей».

Зокрема, будуть проведені Дні Литви в рамках святкування Дня Європи. Наше місто відвідають Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні пан Марюс Януконіс, Спікер Сейму Литовської Республіки пані Лорета Граужінене і делегація бізнесменів з Литви.

В рамках проведення Днів Литви в р .. Дніпропетровську буде організовано ряд заходів, а саме:

– Офіційне відкриття литовського Бізнес Форуму та презентація інвестиційного потенціалу Дніпропетровщини для литовських бізнесменів;

– Презентація Асоціації східноєвропейського партнерства і інвестицій та лекція голови правління, президента Асоціації східноєвропейського партнерства і інвестицій Юріюса Радзявічюса на тему: «Фінансово-банківська сфера і отримання фінансування для бізнесу»;

– Офіційна зустріч Дніпропетровського міського голови Бориса Філатова з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки Марюс Януконіс, Почесним консулом Литовської Республіки Віталієм Півняка (Підписання Угоди про співпрацю між містом Дніпропетровськ (Україна) та Асоціацією Східноєвропейського партнерства і інвестицій (Литовська Республіка)

– Прес-конференція іноземної делегації на тему: «Україна-Литва»;

Культурно-розважальна програма на Фестивальному причалі:

– Виступ Дніпродзержинського колективу литовського національного танцю і пісні;

– Виступ місцевих колективів;

– Привітання бійців, які пройшли реабілітацію в Литві;

– Показ відео матеріалу про навчання дітей в Литві і про Литву;

– Робота ярмарки литовських майстрів, проведення різних майстер-класів литовськими умільцями для місцевих жителів і гостей заходу. Показ литовського фільму.

– Урочиста передача в дар книги «Князі острозькі» науковій бібліотеці Національного гірничого університету;

– Офіційне відкриття виставки сучасного литовського текстилю «ФОТО ВІДЕО-МЕДІА Текстиль» на базі Дніпропетровського художнього музею;

– Відвідування литовською делегацією електросталеплавильного комплексу “Інтерпайп Сталь” і огляд об’єктів сучасного мистецтва заводу;

– Відвідування культурного заходу на базі стадіону «Дніпро-Арена»;

Довідка:

Починаючи з 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. Відповідний Указ № 339/2003 Президент підписав 19 квітня 2003 ( «Про День Європи»).