Дніпропетровськ тепер Дніпро. Офіційно

1 Червня 2016 17:31

219711758_1_644x461_ofis-v-tts-vavilon-ot-20-m-kv-vid-na-dnepr-aktsiya-sobstvennik-dnepropetrovskСпікер парламенту Андрій Парубій підписав постанови про перейменування Дніпропетровська і ще ряду населених пунктів. Про це він повідомив на брифінгу, передає телеканал “112 Україна”.
“Я публічно підписую дві постанови ВР України з декомунізації … Отже, перша постанова про перейменування міста Дніпропетровськ. Друга постанова про перейменування міст і сіл. Сьогодні негайно ці постанови будуть передані президенту України для підпису і для остаточного введення в дію тих законів по декомунізації , які були прийняті до цих пір “, – заявив спікер.

Верховна Рада України (ВРУ) 19 травня в рамках виконання закону про декомунізацію перейменувала обласний центр Дніпропетровськ в Дніпро. Відповідний проект постанови №3864 в цілому підтримали 247 народних депутатів.

Питання перейменування Дніпропетровська викликав дуже бурхливу дискусію в сесійній залі. Більшість виступаючих парламентаріїв підтримали назву “Дніпро”.

Раніше сьогодні Верховна Рада відмовилася підтримати проект постанови №3864-П, який скасовує рішення парламенту від 19 травня 2016 року про перейменування Дніпропетровська в Дніпро: за документ було лише 18 голосів народних депутатів. Також Рада не прийняла проект постанови №4085-П, яким пропонувалося відмовитися від перейменування низки населених пунктів України, зокрема Комсомольська Полтавської обл. в Горішні Плавні і Дніпродзержинська Дніпропетровської обл. в Кам’янське.