На Дніпропетровщині поліцейські “зібрали” наркотиків на мільйон гривень

16 Червня 2016 16:14

n5 i n1 n3 n4Продолжается всеукраїнська операція з виявлення нарковмісних рослин «МАК». Як повідомив начальник Сьомого управління Департаменту протидії наркозлочинності Сергій Дереза, співробітниками цього підрозділу в смт Іларіонове встановлений чоловік, який заробляв на хліб тим, що вирощував і продавав «марихуану».

Так, під час обшуку у нього вдома, співробітники поліції вилучили п’ятдесят кілограм готового «чудо-зілля», сімдесят патронів до автоматичної зброї калібру 5,45 мм. Крім того, на присадибній ділянці у нього виявлено незаконний посів конопель, близько сотні кущів з ознаками культивації. Її наркофермер вирощував з тим, щоб висушити, подрібнити і продати.

На даний момент всі речові докази направлені на експертизу.

Приблизна вартість наркотику за цінами «чорного» ринку може становити понад мільйон гривень.

Тоді ж поліцейськими був проведений обшук в Новомосковську, де тамтешній житель обладнав нарколабораторію з виготовлення психотропної речовини «метамфетамін». Правоохоронці зайшли до нього в приміщення, коли наркохімік якраз робив чергову партію зілля з метою подальшого продажу серед наркозалежних громадян Новомосковська і прилеглих територій.

Крім лабораторного обладнання у нього вилучено більше десяти грам свіжого, тільки виготовленого «метамфетаміну», шприци з «ширкою» та півсотні грам подрібнених таблеток підконтрольного медичного препарату «Ефіна», що містить в своєму складі псевдоефедрин.

Також на присадибній ділянці ліквідована плантація опійного маку в кількості близько восьмисот рослин.

Крім цього у наркохіміка вилучено бойову гранату «Ф-1» з запалом до неї і пістолет «Беретта».

Проти кого він збирався використовувати цю зброю має встановити слідство. Зараз все вилучене направлене не експертне дослідження.

Відкрито кримінальні впровадження за низкою статей Кримінального кодексу України. Нарковиробникам може загрожувати позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.