На Дніпропетровщині поліцейські виявили плантацію опійного маку і наркотики на 400 тис. грн.

17 Червня 2016 11:46

dddТриває систематична відпрацювання території Дніпропетровської області, повідомив начальник Сьомого управління Департаменту протидії наркозлочинності Сергій Дереза.
У селі Дубовики Васильківського району місцева жителька висадила плантацію в півтисячі рослин опійного маку, за яким доглядала і з якого планувала зробити наркотики з метою їх реалізації.
Крім цього поліцейські вилучили у неї кілограм макової соломи та літр наркотичної речовини «концентрат з макової соломи», а також 150 грамів «марихуани».
На «чорному» ринку вилучене наркодобро, в разі переробки його на «ширку» може коштувати близько 380 тисяч гривень, зі вказаною «марихуаною» на додачу.
В іншій частині області, в смт Царичанка у тамтешнього непрацюючого жителя правоохоронці вилучили марихуану. Але не це стало головним трофеєм поліцейських. У нього вдома було вилучено 6 запалів до гранат Ф-1, більше сотні патронів калібру 7,62 мм, а також карабін АКМС-МФ без документів і два магазини до нього.
Зараз все вилучене направлено на експертизу. Відкрито кримінальні провадження у ряду статей Кримінального кодексу України, згідно з якими правопорушників може загрожувати позбавлення волі на строк до дванадцяти років.d
c