Жертви москітних сіток: дитина випала з п’ятого поверху

11 Липня 2016 17:46

3549983fdb634650f08102b1e60a767d6 липня, в приймальне відділення міської лікарні швидкої допомоги в Дніпрі госпіталізували хлопчика 2011 року народження з травмами тіла. За попередньою інформацією дитина випала з вікна в Кам’янському. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Дніпропетровській області.

Як з’ясували поліцейські в той день дитина була під наглядом своєї бабусі. За словами останньої коли вона відволіклася на кілька хвилин, онук виліз на підвіконня і, спершись об москітну сітку, випав з відкритого вікна квартири, розташованої на п’ятому поверсі. Але, як кажуть медики, дитина народилася «в сорочці». Хлопчик при падінні зачепився за кущі, що врятувало його від більш тяжких наслідків.

Поліцейські нагадують, саме батьки несуть повну відповідальність за дитину до повноліття. Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність батьків за злісне невиконання по догляду за дитиною (ст. 166), але найважчим покаранням є травмований дитина або обірвана юна життя.

Дані про подію внесені до журналу ЕРДР по ст. 166 (Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною) КУ України, поліцейськими з’ясовуються всі обставини, що призвели до трагічної події.