Страшна спека: серпень буде найспекотнішим місяцем літа

28 Липня 2016 10:37

1466796902_471b4f92За даними Укргідрометцентру, вже перші дні серпня температура повітря по всій Україні встановиться в діапазоні від 29 до 34 градусів. А південним регіонам країни доведеться ще складніше – там синоптики обіцяють 36-38 градусів вдень і 28-29 градусів вночі. Поки на узбережжі Одеської, Херсонської та Миколаївської областей народ буде знемагати від спеки, західні регіони України щодня поливати дощем. Правда, короткочасним і не дуже рясним.
“Опадів багато не буде. Очікуємо короткочасні дощі на заході і півночі країни, починаючи з 4 серпня. Далі спека злегка спаде (до 30 градусів), але ненадовго, буквально на кілька днів, а потім знову почнеться спеку”, – розповів “Сегодня” директор Гідрометцентру Микола Кульбіда. Також, за його словами, жителям Києва та області на початку місяця буде дихати легше – вітер і невеликі грози принесуть в столицю трохи прохолоди.
Мережеві ресурси підтверджують офіційний прогноз Укргідрометцентру, однак обіцяють, що в першу і останній тиждень серпня проливні дощі і грози йтимуть у Львівській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях. А от мешканцям Харківської області сподіватися на дощі не варто – температура повітря сягатиме 30 градусів вдень і 28 градусів вночі. За даними Gismeteo, найкомфортнішим серпень буде в центральній частині країни – 23-25 градусів вдень і вночі з щотижневими дощами.
“Майже по всій Україні протримається висока температура в 28-32 градуси і аж до 12 серпня знижуватися не буде, – розповів” Сегодня “народний синоптик Василь Горбань. – Але в перший тиждень серпня очікуються короткочасні дощі майже по всіх регіонах України”. За словами народного метеоролога, в другій половині серпня температура повітря різко впаде з 30 градусів до 22-24 градусів тепла по всій Україні і тільки на півдні буде трохи тепліше – 26 градусів тепла вдень.
Фахівці відділу кліматології Центральної геофізичної обсерваторії запевняють, що серпень не буде аномальним і прогноз на місяць цілком стандартний.
“Не зважаючи на те, що в цьому році у нас дійсно велика кількість температурних рекордів, але серпень цілому буде звичайним для кліматології. У минулі роки в серпні нерідко повітря прогрівалося і вище 40 градусів – в цьому році такого не буде”, – пояснили в обсерваторії.

Джерело: segodnya.ua