У Дніпрі зловили чоловіків, які знайомилися з жінками в Інтернеті і виманили у них 400 тис. грн.

2 Серпня 2016 17:04

633.5c51a92ac80876a1d6889d20b385b33aДніпропетровські поліцейські задокументували діяльність чоловіків, які обдурили жінок на суму понад 400 тис. Гривень. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Дніпропетровській області.

Двоє хлопців знайомилися з потенційними жертвами на сайтах знайомств в соціальних мережах і зав’язували стосунки. Одна з постраждалих спілкувалася в інтернеті з чоловіком протягом 2 місяців, напередодні зустрічі чоловік повідомив їй, що він перебуває у відрядженні, у нього вкрали гроші. Чоловік попросив дівчину надіслати йому 700 грн на квитки. Вказану суму дівчина переслала йому через систему WEB-MONEY. Через деякий час він попросив ще більшу суму, пояснивши цю необхідність проблемами з правоохоронцями, потім – щоб вирішити питання у військкоматі.

«Йшлося тільки про гроші: надсилай 10, 20, 30 тис., Скажи пароль доступу до рахунку батьків, здавай в ломбард коштовності, візьми батьківські гроші. Він постійно телефонував, погрожував, писав СМС-повідомлення брудного жахливого змісту », – каже потерпіла.

За словами дівчини, в період романтичних відносин вона прислала своє фото інтимного характеру. І він обіцяв розмістити цю фотографію на сайті, в вузі, де навчалася дівчина, роздрукувати фото, розмістити його в під’їзді будинку і повідомити батькам. Шантаж і погрози тривали з травня до кінця серпня. Одного разу батьки помітили пропажу грошей, які відклали для навчання дочки. Виразно пояснити, куди поділися гроші, дівчина спочатку не змогла.

Батьки відразу ж звернулися в поліцію. Співробітникам протидії кіберзлочинності знадобилося кілька місяців, щоб задокументувати злочинну діяльність двох жителів Дніпра, які шахрайськими діями виманювали у своїх жертв гроші. Слідчими було встановлено 17 потерпілих, яких чоловіки обдурили більш ніж на 400 тис. грн.

Працівниками відділу протидії кіберзлочинності в Дніпропетровській області задокументовано злочинну діяльність групи в складі двох жителів Дніпра 1986 і 1988 народження, які, використовуючи вигадані дані, реєструвалися на сайтах знайомств і в соціальній мережі VK.COM, а також створили 7 електронних гаманців платіжної системи WEB-MONEY .

Фігуранти вишукували молодих жінок серед користувачів вищевказаних ресурсів, в тому числі заможних, з якими встановлювали довірчі відносини під приводом подальших сімейних відносин і проведення дозвілля. В ході спілкування вони вмовляли жінок направити їм інтимні фотографії і матеріали особистого характеру. Крім того, в ході спілкування зловмисники отримували максимальну інформацію про зв’язок постраждалих осіб, їх родичів, контактні телефони тощо. А в подальшому жертви, уникаючи розголосу, платили своїм психологічним ґвалтівникам.

За даним фактом Амур-Нижньодніпровський ОП Дніпропетровського ОП ГУНП в Дніпропетровській області відкрив кримінальне провадження за ч.3 ст. 190 КК України. Учасникам групи вручено повідомлення про підозру, обвинувальні акти направлені до суду. Зараз фігурантам може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.