Навіщо Дніпру «Євробачення»

3 Серпня 2016 14:36

64699_0Збільшення кількості туристів, поповнення бюджету міста та лоукост – все це може принести Дніпру «Євробачення-2017». Про це заявив радник губернатора Дніпропетровської області Юрій Голік в програмі «Грані».
«Місто Львів не приховує, що для них туристи – це гроші. Кожен турист, який приїхав до Львова, витрачає 100 євро в день. Уявіть, що до нас приїхали 2 тис. Туристів, які витратили по 100 євро в день. Це 200 тис. Євро, які зайдуть в готелі, заклади громадського харчування, кафешки, ресторани, громадський транспорт. Помножте 200 тис. Євро на сьогоднішній курс в гривні – отримаєте божевільну суму. Помножте на 2 тижні, які вони тут будуть знаходитися, – і зрозумійте, яка сума грошей зайде з Європи і розчиниться у наших приватних підприємців і бізнесменів, які отримають ці гроші і заплатять податки », – сказав Голік.
Також, на думку радника губернатора, конкурс необхідно буде провести так, щоб туристи захотіли повернутися в Дніпро. Таким чином, у нас можуть з’явитися лоукост.
«Ми хочемо пояснити жителям, що не так, що спершу лоукост, а потім тут проводиться« Євробачення ». Тут може бути – спершу проводиться «Євробачення», під яке готується інфраструктура, і тим жителям, які ще не були в Європі, показується, що такий захід європейського рівня, і жителям Європи показується сучасне місто Дніпро. А потім, бачачи попит з боку тих, хто тут вже побував і хоче повернутися, тут з’являються лоукост, або місцеві компанії, які ставлять додаткову частоту рейсів. Але для цього потрібно всім це усвідомлювати і над цим потрібно працювати », – сказав радник губернатора.
Довідка. Лоукости – бюджетні авіакомпанії (авіакомпанії-дискаунтери або лоукостер), які пропонують вкрай низьку плату за авіапереліт в обмін на відмову від більшості традиційних пасажирських послуг.

Джерело: 34.ua