Воїни Дніпропетровщини встановили всеукраїнський рекорд по сплаву на каяках

5 Вересня 2016 17:17

kayakБлизько сотні демобілізованих подолали майже 20 кілометрів по воді. Cплав на каяках організувала для них Дніпропетровська ОДА спільно з Асоціацією воїнів АТО регіону. На сьогодні це наймасштабніший аматорський сплав на каяках в Україні, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

«Ми допомагаємо демобілізованим швидше повернутися до мирного життя. На Дніпропетровщині учасники АТО безкоштовно вчать англійську, відвідують IТ курси, вчаться керувати автомобілем. Влаштовуємо також різні спортивні змагання та акції, – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко. – Зараз бійці АТО разом з дружинами і дітьми взяли участь у новому заході. Близько сотні учасників пройшли 20 кілометрів і встановили рекорд країни по найбільшому аматорському сплаву на каяках ».

Раніше такі масові сплави влаштовували в країні тільки професійні спортсмени.

Учасники стартували на більш ніж 40 човнах з Новоселиці. Фінішували – на Монастирському острові в Дніпрі. Довжина маршруту – близько 20 кілометрів.

Раніше Дніпропетровська ОДА вже провела змагання серед бійців з плавання, міні-футболу, пляжного волейболу, настільного тенісу та більярду. Для тяжкопоранених воїнів організували акцію зі стрибками з парашутом «Так! Ми можемо”.

На жовтень заплановано масштабна спартакіада серед воїнів і фінал проекту «Ігри Героїв».