Дніпропетровщина майже готова до опалювального сезону

9 Вересня 2016 12:49

10091517_729x547Дніпропетровська область майже повністю готова до опалювального сезону. Він стартує 15 жовтня. До настання холодів упорядковують тепломережі, котельні, житлові будинки, соціальну сферу. Про підготовку до зими міста і райони області, а також керівники комунальних та енергопостачальних підприємств звітували на колегії в Дніпропетровській ОДА. На ній підбили підсумки роботи за останні чотири місяці.

«До 1 жовтня Дніпропетровщина повинна стовідсотково бути готова до зими. Важливо підготувати всі, як слід, щоб подати тепло в будинки, школи і лікарні відразу, як буде така потреба. Керівники міст і районів області особисто несуть за це відповідальність. Вони звітують, що провели всі заходи з підготовки до опалювального сезону. Однак головним підтвердженням підготовки є підписані паспорта і акти готовності », – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Всього в області перевірять 15,5 тисячі будинків. На сьогодні паспорти готовності отримали понад 14 тисяч багатоповерхівок. Пасуть задніх Жовті Води і Новомосковськ.

Фахівці оцінили стан 1 426 котелень: вони технічно готові до початку опалювального сезону. У планах – перевірка ще 55 котелень.

Підписано 144 акта готовності котелень до зими. Найгірші показники у «Теплоенерго» Дніпра і «Криворіжтепломережа» Кривого Рогу: тут жодного акту.

«У нас кілька теплових підприємств. Основне – «Міські теплові мережі». Воно на 99% готове до зими. «Теплоенерго», дійсно, відстає, але протягом тижня ми виправимо ситуацію », – запевнив заступник директора департаменту житлового господарства Дніпра Владислав Грицай.

«Котельні Кривого Рогу в технічному плані готові розпочати опалювальний сезон хоч завтра. До 1 жовтня завершимо випробування резервного котла на центральній котельні. У соціальній сфері паспорта готовності підписані повністю, до 20 вересня завершимо по житловому фонду », – пообіцяв заступник міського голови Кривого Рогу Олександр Катриченко.

Майже стовідсотково готові прийняти теплоносії школи, дитсадки і лікарні області. Слід прискорити підготовчу роботу в Марганці та Першотравенську, а також у Васильківському, Верхньодніпровському і Магдалинівському районах.

Оснащення будинків тепловими лічильниками – окремий пункт плану з підготовки до холодів. Це допоможе заощадити кошти мешканців. Зараз встановлено майже 2,4 тисячі лічильників, план – близько 7 тисяч.

Краща динаміка по монтажу лічильників тепла в Кривому Розі – 51%, в Дніпрі – 42%, Новомосковську – 21,2%. Відстають КП «Жовтоводськтепломережа», «Павлоградтеплоенерго» і Тернівське ЖКП.

«З технічної точки зору області нічого не завадить вчасно почати опалювальний сезон. Ми знаємо свої слабкі місця, але є сили і ресурси для стабільного проходження зими. В умовах холодів ми все повинні бути єдиним цілим », – нагадав директор департаменту ЖКГ облдержадміністрації Андрій Коломоєць.

Всього до початку опалювального сезону повинні бути готові 1 481 котельня, 2,4 тисячі кілометрів теплових мереж, 15,5 тисячі житлових будинків, 220 лікарень, майже 2 тисячі шкіл, дитячих садків, технікумів і вузів області.