Під Дніпром наркофермер виростив 120 кг елітної «травички» на суму майже 1,5 млн грн

15 Вересня 2016 15:16

14739301135212Співробітники Управління по обслуговуванню Дніпропетровської та Запорізької областей Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України викрили жителя селища міського типу Слобожанське Дніпровського району, який заробляв на хліб тим, що вирощував і продавав марихуану. Про це повідомляє прес-служба Управління з обслуговування Дніпропетровської та Запорізької областей Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України.

Під час обшуку у нього вдома було виявлено незаконний посів рослин конопель, за якими він доглядав і культивував їх, а також власне підготовлене наркотичний засіб марихуана загальною вагою понад 120 кілограмів.

Наркофермер мав масштабні бізнес-плани реалізувати «чудо-зілля» на території Дніпра, Кривого Рогу, Кам’янського та інших міст. Перевіряється можливість його торгівлі в попередніх аграрних сезонах на території Запорізької області.

Як повідомляють правоохоронці, «трава» елітних сортів і за цінами «чорного» ринку може коштувати майже 1,5 мільйона гривень. Зараз вилучена марихуана спрямована на експертизу.

Відкрито кримінальне провадження за статтями 307 і 310 Кримінального кодексу України, згідно з якими «аграрію» може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.