Близько тисячі військових пройдуть вулицями Дніпра в День захисника України

12 Жовтня 2016 11:04
”Í‡Ë̇.  Ë‚. 24 ‡‚„ÛÒÚ‡. ¬ÓÂÌÌÓÒÎÛʇ˘Ë ‚Ó ‚ÂÏˇ ‚ÓÂÌÌÓ„Ó Ô‡‡‰‡ ‚ ˜ÂÒÚ¸ 23-È „Ó‰Ó‚˘ËÌ˚ ÌÂÁ‡‚ËÒËÏÓÒÚË ”Í‡ËÌ˚ ̇ ÔÎÓ˘‡‰Ë ÕÂÁ‡‚ËÒËÏÓÒÚË. ‘ÓÚÓ »“¿–-“¿——/ ÕËÍÓÎ‡È À‡Á‡ÂÌÍÓ

”Í‡Ë̇.  Ë‚. 24 ‡‚„ÛÒÚ‡. ¬ÓÂÌÌÓÒÎÛʇ˘Ë ‚Ó ‚ÂÏˇ ‚ÓÂÌÌÓ„Ó Ô‡‡‰‡ ‚ ˜ÂÒÚ¸ 23-È „Ó‰Ó‚˘ËÌ˚ ÌÂÁ‡‚ËÒËÏÓÒÚË ”Í‡ËÌ˚ ̇ ÔÎÓ˘‡‰Ë ÕÂÁ‡‚ËÒËÏÓÒÚË. ‘ÓÚÓ »“¿–-“¿——/ ÕËÍÓÎ‡È À‡Á‡ÂÌÍÓ

Близько тисячі військових пройдуть вулицями Дніпра в День захисника України. Такий грандіозний військовий марш – вперше в Україні. На свято зберуться бійці ВСУ, Нацгвардії і добровольчих батальйонів. Урочистості пройдуть у Дніпро ОДА та Музею АТО. Запрошуються всі бажаючі. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.
Урочистості стартують 14 жовтня біля Дніпропетровської ОДА о 09:00. Тут вишикуються близько тисячі військових. Серед них – бійці ВСУ, Нацгвардії і добровольчих батальйонів регіону.
Воїнів привітає зі святом керівництво області.
До пам’ятного каменя у Алеї героїв Небесної сотні, бійці покладуть квіти. Тут же пройде молебень. Присутні схилять голови перед тими, хто віддав життя за високе звання захисника.
О 10:30 військові підуть по місту. Захисники урочисто пройдуть вулицями Старокозацький, Фабра і проспекту Дмитра Яворницького. Кінцева зупинка – Музей АТО. Тут відзначать нагородами учасників бойових дій, які захищають незалежність української держави.
Опівдні військові, волонтери та мешканці області зберуться в колі друзів, скуштують польову кашу та гарячий чай. Заспівають разом з воїнами-лауреатами всеукраїнського фестивалю «Пісні, народжені в АТО». Ці мотиви звучали з окопів, з ними йшли в атаку, святкували перемогу. Також можна буде доторкнутися до історії в першому в Україні Музеї АТО.
На свято запрошуються всі бажаючі.
На оборону східних кордонів країни з Дніпропетровщини були покликані близько 25 тис. Захисників. Це найбільше в Україні. Майже 14 тис. Хлопців вже повернулися додому.