На Дніпропетровщині побилися 50 фермерів: один чоловік поранений

21 Жовтня 2016 13:19

12-3Конфлікт виник 20 жовтня о 15:00 на поле неподалік с. Попасна Новомосковського району. Її учасниками стали 50 працівників фермерського господарства за підтримки представників громадської організації із захисту прав фермерів з одного боку і 25 молодих людей – з іншого. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Дніпропетровській області.
Розбіжності виникли на грунті розподілу майна фермерського господарства і врожаю між колишніми і нинішніми власниками. Під час сварки і подальшої бійки молоді люди почали стріляти з вогнепальної зброї в землю і кидати світло-шумові гранати, в результаті чого представнику фермерського господарства було нанесено вогнепальне поранення ноги.
На місце події для забезпечення громадського порядку виїхали співробітники полку поліції особливого призначення. Вони затримали і доставили в Новомосковський відділ поліції 25 чоловіків. Їх особи встановлені. Зараз слідчі проводять досудове розслідування, в рамках якого будуть з’ясовані всі обставини події.
При огляді поля були виявлені і вилучені 6 мисливських рушниць, помпову рушницю, металева і дерев’яна біта, 6 магазинів з патронами, стрічка з патронами 12-го калібру в кількості 28 штук, 2 ножі, молоток і сокиру.
Пораненого чоловіка доставили в лікарню і прооперували.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Зловмисникам загрожує від 3 до 7 років в’язниці.