На що Дніпро витратить 11 млрд грн у 2017 році

21 Жовтня 2016 13:31

images-9Бюджет Дніпра в 2017 році складе приблизно 11 млрд грн, з урахуванням субвенцій (грошової допомоги) з державного бюджету. Детальніше про статті витрат на прес-конференції в медіа-центрі ДНІПРО ПОСТ розповів голова постійної комісії міської ради з питань бюджету, фінансів та місцевого самоврядування Артем Хмільник.
«Значну частину – приблизно 10% (близько 1 млрд грн) – складуть всілякі базові витрати: на надбавку вчителям, лікарям, компенсацію по енергоносіях, адресну допомогу малозабезпеченому населенню по компенсації в різниці тарифів.
Частина, що залишилася – це бюджет розвитку. Сюди можна планувати заходи, які ми бачимо в статті розвитку міста. Це – модернізація системи опалення міського господарства, всі заходи, пов’язані з тепловим пунктом, який обслуговується за рахунок котельні КБ «Південне». Це також всі заходи, пов’язані з Лівим берегом, з модернізацією котелень по Дніпру. Розмір фінансування зараз обговорюється. Заявка подана на 300 млн грн саме за модернізацій. Але будемо обговорювати. Крім того, за рахунок цих коштів буде компенсація компаніям-монополістам – ДТЕК і Нафтогаз – погашення боргів минулих періодів. Ми на сьогодні маємо за минулі роки тільки ДТЕК порядку 1 млрд грн. Що стосується Нафтогазу, то з ним зараз йдуть переговори, підписані ліміти. Домовилися, що місто може 100-200 млн грн на рік віддавати на погашення боргів минулих періодів. Буде підписана якась реструктуризація. Зараз обговорюються цифри.
Точкові статті розвитку: будівництво доріг (300-500 млн грн), ремонт шкіл, садочків, внутрішньо квартальних доріг (конкретних цифр немає) », – пояснив Артем Хмільник.
Вивісити проект бюджету для обговорення планують на сайті міської ради після 2 листопада. Прийняти головний фінансовий документ місто депутати постараються в грудні, до Нового року.