“Накрили” інтернет-магазин «Спайс», який рекламували на будинках Дніпра

25 Жовтня 2016 11:51

2 1Працівників інтернет-магазину психотропних речовин – організатора, збувальників і оператора затримали в Києві поліцейські Управління по обслуговуванню Дніпропетровської та Запорізької областей Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України. Про це повідомили в управлінні з обслуговування Дніпропетровської та Запорізької областей ДПН НПУ.

Довгий час магазин діяв у всесвітній мережі, реклама проходила на різних форумах і на стінах будинків у таких містах України, як Київ, Запоріжжя, Дніпро, Кривий Ріг, Харків, Миколаїв. Оплату наркозлочинців отримували в криптовалюта «bitcoin», яку потім виводили на картку одного з популярних банків країни, з абонентами спілкувалися за допомогою месенджерів Jabber, Telegram, Skype і Viber.
Замовлення відправляли кур’єрськими службами, також торгували шляхом «закладок», тобто безконтактного збуту.
Під час обшуку в штаб-квартирі інтернет-наркоторговців вилучено таблетки екстазі, метамфетамін, курильні суміші ( «спайс»), марихуану та інші наркотичні та психотропні речовини. На «чорному» ринку все це можна було б реалізувати приблизно за 500 тис. Гривень.
Також вилучено оргтехніку, зошити із записами, товарно-транспортні накладні.
Відкрито кримінальне провадження за статтею 307 Кримінального кодексу України, згідно з якою правопорушникам може загрожувати позбавлення волі на строк до 12 років.