Будинки майбутнього: будівлі надруковані на 3d-принтері, будуть виробляти їжу для мешканців

27 Жовтня 2016 15:28

aquaponic-future-housing-7-600x480Міхай Чіріако, архітектор Шеффілдського університету (Велика Британія), презентував концепцію будинків майбутнього Aquaponic Future Housing.

aquaponic-future-housing-6-e1477408783279-1024x828Винахідник розповів, що будинки ці, надруковані за допомогою 3d-принтера з биоразлагаемого пластика, будуть самі виробляти їжу для своїх мешканців, повернуть до життя покинуті міські території, залишаючи після себе мінімальну кількість відходів.

Будинки, представлені Чіріако, являють собою власну замкнуту аквапоніческую систему. Аквапоніка з’єднує в собі гідропоніку (вирощування овочів без ґрунту) та водне господарство (риборозведення). Грядки з рослинами будуть встановлювати над ємностями, в яких живуть риби. При цьому коріння рослин будуть вбирати не тільки воду, але і не з’їдений корм, і риб’ячі екскременти – свого роду добрива.

aquaponic-future-housing-lead-1580x549Дизайн розроблений за принципом регенерації – коли мешканці будинків можуть самі забезпечувати себе їжею і будівельними матеріалами. Будинки Aquaponic Future Housing можна буде встановити в занедбаних промзонах або землях, що раніше не використовувалися.

Варто зазначити, що подібні висотні конструкції з гідропонікою вже давно використовуються в якості зелених ферм.

Джерело: atmbud.ru