У Дніпрі IT-шники можуть пройти співбесіду і стажування в провідних компаніях

31 Жовтня 2016 18:48

novocherkassk-itДізнатися, як знайти роботу, пройти співбесіду і стажування в провідних компаніях, а також поспілкуватися з роботодавцями тет-а-тет. Таку можливість для початківців програмістів області надала Дніпропетровська ОДА спільно з IT-активістами. До їх спільному проекту – дня кар’єри «Profit Day» – приєдналися близько 400 учасників.

«Дніпропетровська ОДА зацікавлена в талановитих IT-фахівцях, які готові розвивати наш регіон. Ми не тільки співпрацюємо з уже відомими компаніями, а й залучаємо до роботи молодих фахівців, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко. – День кар’єри «Profit Day» допоможе молодим хлопцям регіону дізнатися більше про ринок IT, прислухатися до порад професіоналів, познайомитися з роботодавцями, долучитися до нових проектів ».

На дні кар’єри «Profit Day» справжній ажіотаж. Охочих потрапити на безкоштовні презентації, майстер-класи та тренінги від провідних IT-компаній – близько чотирьох сотень людей. Серед них – і Костянтин Ваділо.

«Зараз я ще вчуся, мій напрямок – front-end розробка, але вже підшукую варіанти для заробітку», – поділився хлопець.

Один зі спікерів «Profit Day» – Олексій Деркач – розповідає саме про те, як отримати першу роботу.

«Ділюся власним життєвим досвідом, – розповідає QA Team Leader в компанії« Anadea Inc ». – Головне – бути активним, наполегливим і ніколи не припиняти вчитися, адже IT-галузь неймовірно динамічна. Тут не можна бути консерватором ».

Тих, хто надихнувся порадами тренерів, вже чекають потенційні роботодавці. Серед них – Марія Ващук, HR менеджер компанії «Цитрус», що займається продажем гаджетів та електроніки.

«Наша компанія динамічно розвивається, ми розширюємо штат, тому є багато вакансій. Зокрема, шукаємо IT-експертів. Сьогодні вже познайомилися з кількома кандидатами », – розповіла Марія Ващук.

Не тільки роботу, а й навчання пропонують на «Profit Day».

«Я представляю« SoftServe ». Це найбільша IT-компанія країни. У нас є академія, куди ми набираємо людей на конкурсній основі. Перевага у тих, хто володіє базовими основами програмування, знає англійську, – зазначила HR Marketing Specialist в компанії «SoftServe» Ксенія Бенклер. – Старанними учнями ми працевлаштовуємо ».

«Profit Day» проводиться в Дніпрі вже вдруге, проте не останній, розповіла одна з організаторів заходу Наталія Кулінська, волонтер «Центру зайнятості вільних людей». Брати участь в подальших зустрічах можуть всі бажаючі. Це безкоштовно.

День кар’єри «Profit Day» – це всеукраїнський проект, який реалізується за підтримки Міністерства молоді та спорту України та ГО «Молодіжний центр працевлаштування». Зараз до нього приєдналися понад півтора десятка міст. У Дніпрі зустріч допомогли організувати ГО «Центр зайнятості вільних людей», «IT РУХ Дніпро», навчальний центр «Level Up», Академія IMT, Дніпропетровська ОДА.