На Дніпропетровщині школярі грабували людей на вулицях

2 листопадаа 2016 11:59

14780781052466У Кривому Розі патрульні затримали групу розбійників, які за одну ніч пограбували двох чоловіків. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Дніпропетровській області.

31 жовтня близько опівночі молоді люди, погрожуючи пістолетом, відібрали у 29-річного чоловіка мобільний телефон. Потерпілий відразу ж повідомив про злочин в поліцію і надав детальний опис нападників.
Завдяки цьому по гарячих слідах патрульні поліцейські вже через кілька хвилин затримали трьох підозрюваних і доставили їх в Саксаганське відділення поліції Кривого Рогу. Поліцейські карного розшуку встановили, що ці ж молоді люди кілька годин тому пограбували таким чином ще одну людину на вул. Космонавтів. У нього вони забрали мобільний телефон, куртку і флешку.
Всі затримані – місцеві жителі. Один – 18-річний хлопець, двоє інших – 16-річні учні місцевих навчальних закладів. Під час поверхневого огляду у них було виявлено та вилучено речові докази – пістолет системи «Флобер» і викрадений мобільний телефон.
За даним фактом внесено відомості в ЕРДР за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з конфіскацією майна.
Зловмисникам вручено письмове повідомлення про підозру, вони затримані в порядку ст. 208 КПК. В даний час проводиться перевірка причетності зловмисників до скоєння аналогічних злочинів.