Як зменшити комунальні платежі?

10 листопадаа 2016 15:06

thumb-big-420x305-46ffЗаощаджувати на комунальних платежах легко. Достатньо лише підготувати оселю до зими. Як підвищити енергоефективність, розповіли в департаменті ЖКГ та будівництва Дніпропетровської ОДА.

Перше та найголовніше правило – утеплення вікон та дверей. Це найслабші місця в кожному приміщенні. Нові склопакети допоможуть підвищити температуру в приміщенні на 4-5 градусів. Однак можна обійтись і без глобальних перевтілень. Достатньо ретельно закрити щілини між рамою та вікном поролоном та заклеїти цей проміжок спеціальною стрічкою.

Другий крок – підвищення енергоефективності опалення. Найдешевше прикріпити звичайну фольгу за батареями. Вона відбиватиме тепле повітря в приміщення. Пофарбуйте радіатор в чорний колір. Він віддаватиме більше тепла.

Доступ до батарей має бути вільним. Тепле повітря від них можуть затримувати щільні штори та меблі.

На електроенергії дозволять заощадити енергозберігаючі лампочки.

Ощадливе використання води, правильне користування побутовими приладами – ще одна можливість економити домашній бюджет.

11 листопада весь світ відзначатиме Міжнародний день енергозбереження. Свято було засноване у квітні 2008 року за ініціативи міжнародної екологічної мережі SPARE. Основна мета свята – привернути увагу до раціонального використання ресурсів та розвитку поновлюваних джерел енергії. Долучитися до відзначення цього дня може кожен. Достатньо зробити хоча б один крок до енергозбереження.