90-річна мешканка Дніпропетровщини встановила рекорд України з бігу

16 листопадаа 2016 12:47

1479286763606310 кілометрів за 1,5 години подолала 90-річна Владлена Кокіна з Жовтих Вод і встановила рекорд України. Це сама доросла професійна легкоатлетка України, вона в черговий раз здивувала земляків і учасників забігу. Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Дніпропетровської ОДА.

До десяткам бігових рекордів Владлени Кокіній днями додався ще один. 90-річна жінка подолала 10 кілометрів за 1,5 години. Зафіксували рекорд на легкоатлетичному забігу в Межигір’ї.

«Долати дистанцію зовсім не важко. Все тому, що я тренуюся регулярно. Бігом займаюся три рази в тиждень. Потихеньку бігаю дистанції, заповнюю спортивний щоденник. Там фіксую відстань, час, пульс, самопочуття », – розповідає Владлена Кокіна.

Займатися професійно бігом жінка почала в 58 років. Таке рішення прийняла через хвороби, які почали з’являтися з-за малорухливого способу життя. Зайнятися здоров’ям хотіла раніше, але не могла через постійну зайнятість на роботі.

«Я за фахом педіатр. Довгі роки працювала заступником головного лікаря по дитинству в Жовтих Водах. Вся відповідальність за дітей міста на мені. Крім цього ще й депутатом міськради була. Звідси ненормований робочий день, постійний брак часу. На пенсію мене довго не відпускали. Як тільки це сталося, відразу пішла на стадіон », – розповідає сама доросла легкоатлетка України.

Перший свій рекорд Владлена Кокіна поставила в 72 роки. Це був рекорд України на дистанції 100 метрів. Потім рекорди пішли один за іншим. Зараз їх більше 60. Серед них 2 рекорди світу – на 800 метрів і 10 кілометрів.

Спортсменка на досягнутому зупинятися не планує. Уже в наступному році мріє виступити на чемпіонаті Європи.