На Дніпропетровщині пройшов шостий студентський бал

28 листопадаа 2016 15:14

14803327235492Червоне і чорне, танго і вальс, любов і пристрасть – молодь Дніпропетровщини кружляла на студентському балу-2016. У культурно-діловому центрі «Менора» вальсували близько 250 пар. Їх прийшли підтримати близькі, рідні та друзі. Це вже шостий бал, який для студентів вузів регіону організовує ДніпрОДА.

Шик, блиск, краса – студенти вузів Дніпропетровщини вальсували на балу.

Довгоочікуване яскрава подія року зібрало в культурно-діловому центрі «Менора» майже тисячу хлопців і дівчат з різних вузів області.

«Студенти – це передова частина людства. Вони змінюють світ, роблять революції в економіці, мистецтві. Вони вже дорослі, але одночасно – глибокі романтики. Щоб підтримати молодь з університетів, академій, інститутів, ми щорічно проводимо студентський бал. У цьому році він проходить в шостий раз. З кожним роком охочих взяти участь в урочистій події стає все більше », – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

 

На балу пари кружляли в витонченому вальсі, запалювали в пристрасному танго і вибудовували незвичайні фігури в менуеті.

«Я хотів станцювати вальс. І ось мрія стала реальністю », – зізнається студент університету митної справи та фінансів Кирило Ніцик.

«Готувалися довго. Тренувалися два-три рази на тиждень. Я випадково сюди потрапила. Мене запросив Кирило – погодилася без сумнівів. Для нас це перший і останній студентський бал. Тут позитивна атмосфера і заряд емоцій », – розповідає студентка університету митної справи та фінансів Олеся Хорькова.

Правильно рухатися хлопці вчилися на репетиціях. Пластичність і грацію розвивали протягом двох місяців хореографи.

«До душі – вальс. Останній раз танцювала його в школі, на випускному. Чи не пропустила жодної репетиції. Емоцій багато. Хочеться, щоб таких заходів було побільше », – бажає студентка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Оксана Чередниченко.

Кожна пара репетирувала той танець, який їй вдавався найкраще.

«Танго – як наше життя. Воно таке ж бурхливе, насичене і пристрасне », – вважає студент Дніпропетровської медичної академії Дмитро Екзархо.

«Це яскравий і насичений танець. Танго – це пристрасть. Ми хотіли запалити їм серця оточуючих. Цим танцем можна передати свої почуття, емоції. Ті слова, які ми не можемо сказати один одному, можна висловити танцем », – каже студентка Дніпропетровської медичної академії Олександра Прокопенка.

На балу панувала атмосфера старовинної класичної Франції XIX століття.

«Ми дуже довго чекали на цю подію. Це щось особливе і неординарне », – ділиться враженнями студентка 3 курсу університету митної справи та фінансів Анастасія Люлько.

Її партнер по танцях Іван Іванисенко каже: «Для мене це останній студентський бал. Це можливість поринути у Францію епохи Відродження. Тут панує романтика, що минає ».

У дрес-коді обов’язкові два кольори – червоний і чорний. Витоки цих тонів – в однойменному романі французького письменника Стендаля.

Так хлопці стали героями відомого твору. У дівчат – довгі сукні. У хлопців – смокінги та ділові костюми.

Вхід на бал – за квитками. Ціна символічна – кому скільки не шкода. Виручені кошти підуть на благодійність.

На балу працювали фотозоні, в розважальній програмі – виступи вокальних та танцювальних колективів, конкурси, вікторини, подарунки.

В кінці свята обрали короля та королеву балу. Ними стали Ніка Пастушенко і Андрій Ванжа з Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту.

«Спочатку ми змагалися в інтелектуальному конкурсі, потім – в танцювальному. У бальних танцях наша пара не дуже сильна. І у нас були сильні конкуренти. Однак нам вдалося перемогти, – розповідає дівчина. – Отримали море емоцій, багато нових знайомств. З нетерпінням чекаємо нового балу ».