Ялинки в Дніпрі будуть продавати за старими цінами

13 Грудня 2016 14:57

eeeНачальник Дніпропетровського лісового та мисливського господарства Валерій Величко повідомив, що ціни на ялинки в Дніпрі будуть на рівні минулого року.
Про це стало відомо на прес-конференції в ІА «МОСТ-ДНІПРО».
«У нас більше 200 га землі перебуває під хвойними, які ми вирощуємо для продажу. Тобто, через Нового року ліси області не постраждає. На жаль, з держбюджету в нинішньому році не було отримано ні копійки. Через це згорнули програму по посадці.
На сайті Дніпропетровського лісового та мисливського господарства опубліковані номери всіх лісгоспів, де можна придбати ялинки. Продаж вже почалася. Ціни будуть на рівні минулого року – від 45-50 грн. Сосна кримська буде коштувати трохи дорожче, через те, що більш вибаглива в вирощуванні. У минулому році було реалізовано близько 29 тис. Сосен, в цьому році попит впав. Плануємо продати близько 23-25 тис. Дерев. Підвищився попит на ялинки з землею, які потім можна висадити в грунт.
Хочу попередити браконьєрів, що збиток за одну найменшу ялинку становить близько 450 грн, плюс штраф – від 5 до 10 неоподатковуваних податком мінімумів. Чим більше дерево, тим більше штраф. Легальність ялинок можна перевіряти по чіпам на спеціальному сайті www.ukrforest.com/check », – сказав він.

Джерело: most-dnepr.info