На Дніпропетровщині на льоду загинуло понад 60 людей: що робити, коли провалився під кригу

14 Грудня 2016 16:22

841f4943d89b617ddb81d1a9ff7918c5З початку року в Дніпропетровській області сталося 69 нещасних випадків на воді, при цьому загинула 61 людина, 6 з яких були діти.

Що робити, якщо Ви провалилися під лід

В першу чергу, треба зберігати спокій і не піддаватися паніці. Потім треба взяти гострий предмет, наприклад ключі, і постаратися вибратися з води. При цьому не впираючись на руки, так як лід може розломатися. Коли ви вибралися на лід, ще кілька метрів треба акуратно проповзти в сторону берега, щоб не провалитися знову. Потрібно активно діяти, щоб не задубіли і не відняло руки і ноги. Ногами потрібно активно ворушити. Руками схопитися за край ополонки. Якщо край льоду підмитий, треба постаратися обломити його кількома ударами ліктя, захищеного одягом. Потім, постаратися зафіксуватися руками, як можна далі на льоду і підтягнутися, паралельно працюючи ногами. Так ви ляжете на край льоду грудьми і зможете вибратися.

Яким би товстим не видався лід, він не безпечний. Так що перед тим як прогулятися на ньому, подумайте, чи варто ризикувати життям.