Дніпрян просять купувати ялинки в горщиках

21 Грудня 2016 13:05

pottreemainСуть флешмобу проста: замість покупки за кілька сотень гривень новорічної сосни, яку через місяць доведеться викинути, в будь-якому розпліднику або садовому центрі вибрати молодий саджанець тієї ж ялинки або сосни в горщику (з грудкою землі). На свята його можна прикрасити дощиком, серпантином або саморобними легкими іграшками з паперу. А після свят деревце можна буде висадити у дворі, в сквері, на дачі або в будь-який інший зеленій зоні. І так можна повторювати хоч щороку.

Переваги такого підходу в тому, що саджанець сосни в розсаднику коштує в рази дешевше великого дерева на ялинковому базарі – як правило, ціна складає близько 90-100 грн. Висадивши маленьку сосну або ялинку у дворі будинку, школи або в іншому місці, де ви часто буваєте, ви зможете доглядати за деревцем і спостерігати, як воно росте.

Складнощі в тому, що висаджувати саджанці необхідно саме з грудкою землі ранньою весною, ще до початку зростання. Крім того, грунт необхідно буде підготувати, а при посадці дотримуватися ряду правил. Втім, ентузіастів це не зупиняє – багато городян вже не перший рік купують маленькі ялиночки і сосонки додому на Новий рік, після чого висаджують їх у відкритий грунт. А деякі так і ростять куплені деревця будинку на балконі.

Джерело: dnepr.info