Дніпрян просять викликати поліцію, побачивши ялинку без чіпа

22 Грудня 2016 10:48

eeeЯлинки, які продаються законно, повинні реалізовуватися тільки на офіційних ялинкових базарах, а на стовбурі обов’язково повинна бути наклейка з кодом або чіп. Якщо ж ви побачили точку, де торгують ялинками без офіційної бирки – викликайте поліцію. Патрульні обіцяють реагувати на кожне таке звернення городян – на сьогодні вже зафіксовано два випадки порушень при продажу ялинок і по ним складено протоколи.

Відповідно до адміністративного кодексу, за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного або рослинного світу, передбачається штраф від 1 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією. За продаж ялинок у невстановлених місцях накладається штраф від 1 до 7 неоподатковуваних мінімумом, також можуть конфіскувати об’єкти торгівлі.

За порушення здійснення господарської діяльності, без державної реєстрації, дозволу або ліцензії, накладається штраф від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів. Незаконна порубка лісу може передбачати і кримінальну відповідальність згідно зі статтею 246 Кримінального кодексу. За таке порушення передбачається штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів, а також арешт до 6 місяців.