У Дніпрі з’явилися дві сучасні зупинки з Wi-Fi, зарядними, обігрівачами і кнопкою виклику поліції

27 Грудня 2016 14:39

14828413672738У Дніпрі на житловому масиві Перемога вже з’явилися два сучасних зупинкових комплексу. Замість звичайних зупинок громадського транспорту там інноваційні майданчики з безкоштовним Wi-Fi, пунктом підзарядки мобільних пристроїв і кнопкою виклику поліції. Скільки подібних зупинок з’являться в Дніпрі в 2017 році розповів мер Дніпра.

«Зупинкові комплекси за моїм дорученням запроектували в профільних департаментах. Завдання така: ми хочемо в наступному році встановити в місті близько сотні зупинок з однаковим дизайном і функціоналом. Це мінімізує витрати », – зазначив Борис Філатов.

Розмір і особливості кожного комплексу будуть залежати від пасажиропотоку в різних частинах міста. Щоб зробити очікування транспорту більш комфортним, оновлені зупинки обладнають обігрівачами.

У зупинок також обладнані урни для сміття, які виконують додаткову функцію «відбійників» – вони можуть частково загальмувати транспортний засіб у разі некерованого наїзду. Для тротуару на зупинках використана «тактильна» плитка, яка допомагає орієнтуватися людям зі слабким зором.