Майже 100 тисяч книг придбали для шкільних бібліотек Дніпропетровщини

28 Грудня 2016 13:25

14829189975060Українська класика, світова література в українському перекладі, патріотичні твори. У цьому році близько 100 тисяч нових книг надійшло до шкільних бібліотек Дніпропетровщини. На це з обласного бюджету було виділено понад 3 мільйони гривень. Серію «Шкільна бібліотека» підготувало харківське видавництво «Фоліо».

Шкільні бібліотеки області поповнилися новими виданнями. Акцент – на сучасних і патріотичних творах.

На замовлення ДнепрОГА харківське видавництво «Фоліо» підготувало серію «Шкільна бібліотека» для учнів середніх і старших класів. Тут майже 100 тисяч книг, які входять до основної та додаткової програми з української та зарубіжної літератури.

«Сьогодні зростає попит на українську літературу. Щоб українська книга стала ближче до читача, підтримуємо національну книговидавництво і забезпечуємо бібліотеки області актуальними книгами. У цьому році для шкільних бібліотек Дніпропетровщини придбали близько 100 тисяч художніх творів. У наступному році будемо оновлювати фонди публічних бібліотек регіону », – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Бібліотечні фонди поповнилися літературою, яка відповідає сьогоденню й запитам читачів. Серед книг – українська класика, світова література в українському перекладі, патріотичні твори про події на Донбасі. Учням пропонують твори Марії Матіос, Юрія Винничука, Сергія Жадана, Євгена Положія, Анатолія Дімарова, Зіненко Романа, Ліни Костенко, Тараса Шевченка, Івана Франка та ін.

«Протягом 25 років незалежності України фонди шкільних бібліотек практично не оновлювалися. На полицях – майже 90 відсотків літератури, виданої в радянські часи. Команда Валентина Резніченко ламає стереотипи і поповнює бібліотечні фонди сучасними книгами. Цього року Дніпропетровщина – найбільший замовник книг для шкільних бібліотек в Україні », – розповів директор видавництва« Фоліо »Олександр Красовицький.