На Дніпропетровщині чоловік підпалив приміщення райсуду, щоб привітати суддів з роком Вогненного Півня

10 Січня 2017 13:38

fire-wallpaper-1366x768У Кривому Розі поліція затримала чоловіка, який підпалив приміщення районного суду. Свій вчинок затриманий пояснив тим, що таким чином привітав з новим роком жителів району і працівників суду, адже 2017 – рік Вогняного Півня. Чому саме приміщення районного суду стало об’єктом підпалу, чоловік пояснив негативним ставленням до органів державної влади. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Дніпропетровській області.
3 січня о Покровське відділення поліції звернулися співробітники районного суду з письмовою заявою про те, що невідомі особи підпалили архівне приміщення будівлі суду. На місце події відразу ж були направлені співробітники поліції, які оглянули місце злочину та виявили пластикову пляшку об’ємом 0,5 л, обмотану тканиною білого кольору і скотчем. У пляшці знаходилася рідина жовто-коричневого кольору. Також були опитані співробітники суду, які пояснили, що в зв’язку з новорічними святами районний суд не працював, камер відеоспостереження в будівлі немає, в той час співробітників охорони теж не було.
З місця події було вилучено речові докази та сліди.
Незабаром, під час проведення слідчих (розшукових) заходів співробітники поліції встановили і затримали зловмисника, місцевого 45-річного жителя, який, як виявилося, знаходиться на обліку в психоневрологічному диспансері.
Як пояснив сам зловмисник, в новорічну ніч він під’їхав на велосипеді до будівлі районного суду, заздалегідь приготувавши знаряддя підпалу – пляшку з горючою речовиною, яку підпалив і кинув у вікно, після чого відразу зник з місця події.
За даним фактом слідчим відділом внесено відомості в ЕРДР за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна). Слідчі дії у даній справі тривають. Затриманий чоловік не може відповідати юридично, так як є неосудним. Він спрямований на примусове лікування в психоневрологічний диспансер.