У 2017 році електронний квиток почне діяти у дніпровському метрополітені і трамваї №1

19 Січня 2017 16:10

14848222028963У Дніпрі введуть електронний квиток у громадському транспорті. У 2017 році карта почне діяти в метрополітені і трамваї №1. У маршрутках розплатитися квитком можна буде після обладнання їх валідаторами (турнікетами і програмним забезпеченням). Про це повідомляє прес-служба Дніпровського міської ради.

«Перш за все картки введуть в метрополітені, адже там замкнутий цикл, а також на маршруті першого трамвая. Нам важливо пройти тестовий етап. Закон, закупівля програмного забезпечення і устаткування – так званих валідаторів. Це складний комплекс технічних заходів », – пояснив мер Дніпра Борис Філатов.

На введення е-квитка в Дніпрі, за словами мера, знадобиться 8 млн доларів. Це близько 210 млн грн. Кошти виділять з міського бюджету. І в мерії не виключають, що з часом до процесу фінансування можуть підключитися і міжнародні інвестори.

За попередніми прогнозами, перші карти можуть заробити в місті вже восени. Перш за все їх вручать родинам загиблих бійців. Безкоштовно отримати картки також зможуть і близько 400 тис. Городян пільгових категорій. Точна вартість квитка буде визначена після проведення необхідних тендерів. За попередніми підрахунками, він буде коштувати близько 70-100 грн.

За словами в. о. заступника міського голови Яник Мірило, в Дніпрі електронний квиток буде виконувати також функції картки жителя. З його допомогою можна буде користуватися електронною медичною картою, чергою в ЦНАП та лікарні. У квитка буде QR- і штрих-код, за яким можна буде здійснювати оплату – за принципом «Укрзалізниця».

Дизайн електронного квитка дніпряни вибирали самостійно. За підсумками голосування, карта буде оснащена петриківським розписом. За таку стилізацію проголосували 2 тис. дніпрян.