Майже 300 бійців завершили курси англійської

7 Лютого 2017 15:25

Вчити чи не вчити англійську? Учасники бойових дій не задаються цим питанням, натомість вибирають нові курси іноземної мови. Унікальну можливість надає їм ДніпрОГА. На сьогодні завершили навчання і отримали сертифікати 260 бійців, ще 80 продовжують курси. Хлопці впевнені, English – це шанс знайти нову роботу, побудувати успішну кар’єру, почати власний бізнес, поліпшити життя.

«Ми допомагаємо бійцям адаптуватися в мирному житті. Ідея народилася в 2015-му, коли із зони АТО повернулися перші демобілізовані. ДнепрОГА організувала для них освітні курси з програмування і вивчення англійської. Курси іноземної вже закінчили 260 військових, ще 80 продовжують заняття. Приємно, що хлопці не припиняють навчання на півдорозі. Нові групи формуються постійно, для цього достатньо залишити заявку в Центрі допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації », – підкреслив глава Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Вільне володіння англійською сьогодні актуально. Це розуміє учасник бойових дій Дмитро Русецький. Тому і вибрав для себе курси, організовані ДнепрОГА. Каже, знання іноземної відкривають широкі перспективи: дозволяють бути затребуваним на ринку праці, читати твори і цікаві статті на мові оригіналу.

«Я тільки на другому занятті, але мені подобається. Курси для початківців, все пояснюють зрозуміло. Щоб мати результат, головне – наполегливість і старання, – каже демобілізований. – Знання англійської потрібні мені для майбутньої професії в сфері IT. Ходжу ще на курси програмування. Іноземний завжди дає «галочку» при працевлаштуванні ».

Навчання проходить на базі Центру іноземних мов English Time. Тут знають, як перетворити звичайні уроки в захоплюючі заняття.

«Дізналися, що Центр допомоги учасникам АТО при ОДА організовує курси для демобілізованих. Чи не могли залишитися осторонь і запропонували свою допомогу. ОДА нашу ініціативу підтримала, – розповіла директор Центру іноземних мов Тетяна Чернопіс. – Зараз у нас навчається одна група. Це 10 АТОшніков початкового рівня. Хлопці активні, цілеспрямовані, заряджені на результат ».

Заняття тричі на тиждень протягом чотирьох місяців. Всього – 48 уроків. За словами вчителів, лексичний запас після навчання збагатиться майже на 2,5 тисячі слів. Бійці зможуть вільно розповісти про себе, з кимось познайомитися і відчувати себе більш впевнено в англомовному середовищі.

Набір на освітні курси триває. Записатися можна в Центрі допомоги учасникам АТО при Дніпропетровській ОДА за адресою: Дніпро, пр. Поля, 1 (колишній пр. Кірова), 1-й поверх, тел .: (056) 742-86-62. Курси безкоштовні.

Щоб подати заявку, при собі слід мати посвідчення учасника бойових дій та документ, що підтверджує безпосередню участь в бойових діях на Донбасі.