На Дніпропетровщині бійці презентували свої книги

22 Лютого 2017 09:49

Ще одна творча зустріч пройшла в Дніпропетровській ОДА. Бійці добровольчих батальйонів Сергій Пантюк та Олексій Бик презентували власні книги. Дніпропетровщина стала першою після Києва, де відбулася презентація поетичних збірок учасників бойових дій. Цікавими розповідями і читанням віршів вечір не обмежився. Глядачі отримали і музичний подарунок. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

Гітара – його вірна супутниця. Розповідати про своє збірнику Олексій Бик почав піснею. Кожен акорд, кожне слово пісні сповнені особистою історією життя. Її можна прочитати і в збірнику військового «Вірші на руці», яку автор представив дніпрянам. Працював над ним Олексій 15 років. До збірки увійшли близько сотні віршів, останні – про війну.

«Війна – найбільш експресивний для мене момент. Тому до збірки увійшло кілька віршів на цю тему. Особливі для мене – два вірші. Один з них про товариша, який загинув, інший – про інструктора, який проводив навчання новобранців », – розповідає Олексій Бик.

Хоча війна і внесла свої корективи в життя Олексія, писати він не припиняв навіть на передовій. Там записувати навіяні рими в блокнот часу не було. Тому військовий все записував на власній руці, а потім вже переносив на папір. Звідси і назва збірки. Видати його Олексію Бикові допоміг Сергій Пантюк. Він займається проектом «Рядки з передової» – допомагає видавати книги молодим українським письменникам.

Крім видавничої діяльності Сергій – відомий поет. У його заліку більше десятка творчих творів. Останній представив в Дніпропетровській ОДА.

«До збірки« Так мовчав Заратустра »увійшли кращі тексти з 15 моїх книжок. Є вірші з далеких 80-х років, і зовсім нові – з 2016-го. Свої збірники мені доводилося презентувати в різних місцях. Але щоб це була державна адміністрація – вперше. Дуже хороша ідея », – зазначив Сергій Пантюк.

Зал в Дніпропетровській ОДА зібрав справжніх поціновувачів творчості сучасних поетів.

«Проводити творчі зустрічі в адміністрації стало доброю традицією. Команда ДнепрОГА запрошує особливих гостей для живого спілкування. Письменники, поети, блогери діляться життєвими історіями і розповідають про свої творчі здобутки », – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Слухачі довго не відпускали поетів, бажаючи дізнатися ще більше цікавих історій. На закінчення могли отримати автографи від авторів на примірниках представлених книг.