Найкраща в Україні бригада швидкої меддопомоги працює на Дніпропетровщині

2 Березня 2017 16:50

Повернути постраждалому дихання та миттєво доставити його до лікарні, долаючи перепони на дорозі. За такою легендою під час одного з конкурсів Всеукраїнського чемпіонату бригад швидкої працювала команда Дніпропетровщини. Наші медики успішно виконали усі завдання та стали переможцями. Про це повідомили в прес-службі ОДА.

Всеукраїнська першість проходила у Кременці. За перемогу змагалися двадцять бригад швидкої з різних куточків України, а також Польщі та Литви. У кожній команді по три особи – лікар, фельдшер, водій.

Протягом двох днів учасники виконували десять завдань.

«Від тестів та квестів до практичної роботи. Був конкурс на вправність водія. Йому треба було маневрувати на складній ділянці дороги, – розповідає директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко. – Медикам потрібно було рятувати людину, яку замело снігом, або нещасного, у якого з ока стирчала палка. Не обійшлось і без серцево-легеневої реанімації».

До чемпіонату команда Дніпропетровщини готувалася півтора місяця, розповідає завідувач навчально-тренувального відділу обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Олександр Рой.

«Ми не знали, які завдання будуть на чемпіонаті. Просто щодня збирали учасників у неробочий час. Тренували їх працювати у команді, правильно розподіляти обов’язки, прораховувати час на порятунок пацієнтів у тій чи іншій ситуації. Допомагали манекени, які придбала для нас команда Валентина Резніченка», – сказав Олександр Рой.

Підготовка дала результати. Уперше за дев’ятирічну історію чемпіонату, команда Дніпропетровщини посіла перше місце.

«Було важко фізично, але все ж не так непередбачувано, як у житті. Одного разу мені трапився пацієнт, який випав з вікна. Він був у свідомості та відмовлявся їхати до лікарні. На конкурсі ж були манекени, яких вмовляти не доводилось», – посміхається лікар з команди переможців Євген Гроховський.