Яким буде Центральний міст в Дніпрі після ремонту

6 Березня 2017 11:57

У Дніпрі почали перший етап комплексної реконструкції Центрального мосту. Яким буде міст після ремонту, розповів мер Дніпра Борис Філатов.

Під час капітальної реконструкції Центрального мосту відремонтують 73 балки. 6 з них посилять полімерним волокном, а решта зміцнять методом торкретування (метод бетонних робіт, при якому бетонна суміш шарами наноситься на бетонну поверхню під тиском повітря). Ще 3 балки хочуть повністю замінити. Мер зазначив, що під час ремонту приділять увагу підводної частини споруди і зміцнять підмиті опори. Також передбачається встановлення розділового бруса між зустрічними смугами руху. Таким же чином буде відділятися від проїжджої частини і пішохідна зона. Тротуарні частини по обидва боки зроблять ширше, також обладнають велодоріжки. Бетонний перильних паркан замінять на металевий. А ще ремонт дозволить вирішити питання деформаційних швів, через які завжди виникали проблеми з покриттям моста: їх замінять на сучасні німецькі. Крім того, оновлений міст буде висвітлюватися енергоефективними LED-лампами.

Нагадаємо, з 6 по 8 березня рух по Центральному мосту буде дозволено в звичайному режимі. З 22:00 8 березня і до 05:00 9 березня міст знову буде перекритий в обидві сторони. З 9 березня будуть доступні по одній смузі руху в кожному напрямку. Їздити по мосту зможе тільки громадський транспорт, а також комунальна спецтехніка, швидка, пожежні машини і автомобілі поліції. За таким графіком рух буде здійснюватися до 1 червня. Після цього протягом трьох літніх місяців споруду буде перекрито повністю. Пересуватися по мосту зможуть тільки пішоходи і велосипедисти. Разом з тим, за словами Бориса Філатова, на наступний рік заплановано ремонт Південного моста і переїзду на Михайла Грушевського (колишня вулиця Карла Лібкнехта).

Джерело: 34.ua