У Дніпрі поліцейські знайшли школярок з вирізаним синім китом на руках

13 Березня 2017 16:30

У Дніпрі поліція розшукала двох 13-річних дівчат, які були зареєстровані в групі Синій кит і виконували завдання куратора.

Як повідомляє прес-служба ГУНП Дніпропетровської області, неповнолітні мешканки с. Таромське пішли з дому в п’ятницю після уроків і на електричках дісталися Дніпра. Там вони провели ніч на міському залізничному вокзалі. Поліція розшукала дівчаток і в суботу вранці повернула батькам.

Було встановлено, що школярки складалися в групі Синій кит в одній із соціальних мереж. Під час листування з куратором неповнолітні почали виконувати його завдання – намалювали в класі на парті кита, намалювали його на аркуші паперу, зробили літак і запустили по класу. Наступним завданням стало вирізати кита лезом на руці, яке дівчата теж виконали. Від виконання подальших завдань дівчата відмовлялися, однак куратор став ним погрожувати тим, що знає, де вони проживають і де вчаться. За попередньою інформацією правоохоронців, догляд дівчат з дому не пов’язаний з членством в «групі смерті».

Матері однієї з дівчат в цей вечір не було вдома, тому виявити зникнення вона змогла тільки на наступний ранок, про що повідомила в поліцію. Поліцейські знайшли школярок в супермаркеті на залізничному вокзалі Дніпра. Дівчат повернули батькам.

На сьогодні органами поліції Дніпропетровської області зафіксовано 3 факти, пов’язаних з участю дітей в групах суїцидального характеру.