Педагоги Дніпропетровщини завоювали Гран-прі на міжнародному конкурсі

23 Березня 2017 10:17

Обласний інститут післядипломної освіти отримав Гран-прі на міжнародному виставковому конкурсі. Він проходив з 16 по 18 березня в Києві. Наші педагоги стали кращими в номінації «Лідер післядипломної освіти України».

Про це повідомили в прес-службі ОДА.

З 16 по 18 березня в Києві відбулися дві міжнародні виставки «Сучасні навчальні заклади» та освіту за кордоном «World Edu». У них взяли участь 123 освітніх установ з Дніпропетровщини. Серед них був і обласний інститут післядипломної освіти. Його представили профільні фахівці та викладачі з Апостолівської школи. Вони провели майстер-клас про технології педагогіки партнерства в сучасній українській школі.

«У нашій школі введені кілька методик співпраці викладачів і учнів. Є навіть авторська. Наприклад, на уроці зарубіжної літератури вони самі обирають спеціальні літературні завдання. Щоразу їх готує профільний учитель. Це дозволяє зацікавити дітей літературними творами і допомогти краще їх запам’ятати. Про цю та інші методиках ми розповіли під час виставок », – сказала директор Апостолісвькой середньої школи Ольга Вовк.

Конкурсне журі оцінило старання наших учасників і проаналізувало роботу інституту в цілому. В результаті він отримав високі бали і Гран-Прі в номінації «Лідер післядипломної освіти в Україні».

Також призові місця в різних номінаціях завоювали навчальні установи Каменського, Кривого Рогу, Марганцю, Жовтих Вод і Апостолове.

«Щороку проведення цих міжнародних виставок – важлива подія в житті освітян. Вони об’єднують викладачів України та зарубіжжя, школярів та їхніх батьків. Учасники можуть поділитися досвідом, дізнатися про нові освітніх практиках і набути нових знань », – відзначили в департаменті освіти і науки ДнепрОГА.

Цього року майже 800 учасників з’їхалися на виставки «Сучасні навчальні заклади» та освіту за кордоном «World Edu». Серед них організатори провели конкурс в 9 тематичних номінаціях. Протягом заходу учасники могли відвідати науково-практичні конференції, семінари, воркшопи та презентації. Провести подібний захід планується і в наступному році.