Дніпроавіа став державним

31 Березня 2017 12:42

На Дніпропетровщині державі повернуто понад 94,5% акцій авіаційної компанії Дніпроавіа. Про це повідомляє прес-служба прокуратури в Дніпропетровській області.

Рішенням господарського суду Дніпропетровської області задоволено позов Фонду державного майна України про розірвання договору купівлі-продажу пакета акцій ВАТ Дніпроавіа і повернення їх державі.

У серпні 2009 року між Фондом державного майна України та товариством з обмеженою відповідальністю був укладений договір купівлі-продажу пакета акцій ВАТ Авіаційна компанія Дніпроавіа в кількості майже 112 млн штук простих іменних акцій, що становить більш 94,5% статутного капіталу номінальною вартістю майже 28 млн грн.

У прокуратурі повідомляють, що вказане товариство не виконало пункти договору і концепції післяприватизаційного розвитку ВАТ Дніпроавіа про передачу державі штучної злітнопосадковой смуги площею 2860х44 кв. м, радіомаякову системи і земельних ділянок, на яких вони розташовані, для створення на їх базі державного підприємства, а також не сплатило суму інвестицій в розмірі 739 млн грн. У зв’язку з цим прокуратура вступила в справу на захист інтересів держави.

Зараз судом прийнято рішення про розірвання договору купівлі-продажу та повернення зазначених акцій державі.