На Дніпропетровщині компенсують частину кредиту на утеплення будинку

10 Квітня 2017 12:55

Взяли кредит на утеплення будинку або заміну вікон – отримаєте компенсацію. 40% позики відшкодовує держава, кредитні відсотки – обласний бюджет. Такі вигоди – для жителів ОСББ. На підтримку жителів Дніпропетровщини, які піклуються про енергоефективність свого будинку, в обласному бюджеті передбачено 1 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

«Все більше жителів Дніпропетровщини об’єднуються в ОСББ. Вони самостійно управляють будинком і вибирають постачальників послуг. Держава сприяє створенню ОСББ вигідними кредитами. В регіоні понад 2,6 тисячі ОСББ. За цим показником область – перша в Україні », – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Позичальникам компенсують відсотки за кредитом, отриманим на підвищення енергоефективності будинку. Відшкодування відсоткової ставки – за рахунок коштів обласного бюджету. Дніпропетровщина – єдина в Україні, яка стовідсотково покриває кредитні відсотки.

40% тіла кредиту бере на себе держава. В цьому році в держбюджеті на допомогу українцям для утеплення власного житла заплановано понад 430 млн грн.

«Теплі кредити» надають «Сбербанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк» і «Приватбанк». Термін – від 6 місяців до десяти років.

Фінансові стимули стосуються утеплення стін, підвалів і дахів, модернізації системи опалення, заміни вікон, встановлення лічильників тепла і води.

На сьогодні понад 70 ОСББ Дніпропетровщини отримали 4,7 мільйона гривень кредиту на придбання енергозберігаючого обладнання і матеріалів.

У цьому році в області з’явилося 28 нових ОСББ. Найактивніші – жителі Дніпра, Кривого Рогу, Жовтих Вод, Марганця, Нікополя, Новомосковська та Павлограда.

За даними Мінрегіону, Дніпропетровська область – лідер в Україні за кількістю створених ОСББ.