Слабозорі школярі Дніпропетровщини отримають підручники зі шрифтом Брайля

11 Квітня 2017 16:59

У цьому році на Дніпропетровщині для школярів з порушеннями зору придбають майже 350 підручників, написаних шрифтом Брайля. На це виділили майже 342 тисячі гривень обласних засобів.

Про це повідомили в прес-службі ОДА.

Книги, надруковані шрифтом Брайля, направлять в дніпровську школу №126. Вони потраплять і в початкову школу селища Дослідне і Дніпровський навчально-реабілітаційний центр №12 для сліпих і слабозорих дітей.

«Кожен підручник, надрукований шрифтом Брайля, коштує від 1000 гривень. Досить дорого, але це благородна справа. Цього року придбаємо майже 350 таких книг. Це підручники і посібники з усіх предметів шкільної програми з першого одинадцятий клас », – відзначили в департаменті.

Планується, що вже першого вересня діти почнуть навчання з новим комплектом підручників.

«У шостому класі нашої школи вчиться Богдан. У хлопчика серйозне порушення зору. Незважаючи на це, він захоплюється вокалом і іноземними мовами. Вивчає англійську, французьку та іспанську. Нові підручники, призначені спеціально для особливих дітей, будуть корисні Богдану », – розповіла директор СЗШ№126 Наталія Пешехонова.

Шрифт Брайля – шрифт для людей з порушеннями зору. Різні комбінації рельєфних точок дозволяють позначати букви, цифри, розділові знаки.