На Дніпропетровщині порізали на частини пам’ятник Невідомому офіцерові

20 Квітня 2017 12:19

На Дніпропетровщині вчора, 19 квітня, поліцейські затримали вандалів, які пошкодили пам’ятник Невідомому офіцерові. Про це повідомляє прес-служба ГУНП Дніпропетровської області. Чоловіки встигли порізати бронзову конструкцію на частини і вже вантажили її в автомобіль, щоб вивезти і здати на металобрухт. Але прямо на місці злочину їх затримали співробітники Магдалинівського відділення поліції.
Встановлено, що пам’ятник Невідомому офіцерові є частиною меморіального комплексу на «Братської могили мирних жителів – жертв фашизму і невідомому радянському воїну». Розташований він не в самому населеному пункті, а в лісопарковій зоні поблизу села Кільчень Магдалинівського району.
У затриманих виявили три газових балончики з системою для газового різання, газовий ключ, саперну лопату і троси. За допомогою цих інструментів була демонтована і розрізана на частини бронзова частина конструкції.
Поліцейські встановили, що крадіжку намагалися скоїти двоє жителів Дніпра.
В даний час слідчим відділенням Магдалинівської поліції даний факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою).
За скоєне зловмисникам загрожує штраф до 1 700 гривень, арешт на строк до 6 місяців, обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.