У Дніпрі учасники АТО і Другої світової війни зробили спільні фото

3 Травня 2017 18:54

Учасники АТО і Другої світової війни зробили спільні фото для проекту ОLА «Ветеран-ветерану». Знімки будуть виставлені в облдержадміністрації і Музеї АТО.

Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Цим проектом ми хочемо показати зв’язок часів, зв’язок поколінь і воєн. Завжди українці боролися за свою країну, за свою незалежність. Незважаючи на свій вік, ми завжди залишаємося воїнами », – розповів радник голови ОДА Іван Начовний.

До фотопроекту приєдналися п’ятеро ветеранів Другої світової війни і стільки ж бійців АТО.

«Хороша ідея … Це хвилююча зустріч з людьми дуже видатними, адже вони звільняли Україну від фашизму», – поділився АТОшник, навідник танка Олександр Олійник.

«Я живу на вулиці Гагаріна біля танка. Чую всі машини, які везуть поранених до лікарні Мечникова. Мені завжди шкода цих хлопців … Тому що я сам був на фронті, на війні … Я бачив ці жахи великі, коли тисячі людей гинули … Хотілося б, щоб ці хлопці залишалися патріотами нашої Батьківщини, розповідали молоді, школярам про свої подвиги, про труднощі, які вони винесли … Я їм бажаю щастя і здоров’я », – сказав учасник Другої світової війни, льотчик Афанасій Солдатенков.

Боєць 20-го окремого мотопіхотного батальйону Дмитро Кішка фотографується разом зі своєю бабусею – ветераном Другої світової.

«Я зараз почав ставити диктофон, записувати її історії … Більш ставлю питань, які у мене виникли там. Адже ми живемо яким міфом про ту війну. Дійшов висновку, що в плані впливу на людину війна не змінюється ніколи », – поділився Дмитро Кішка.

Головне в проекті – спілкування учасників двох воєн. Кожен з них розповів свою історію.

«Композиції виникають самі по собі», – зазначив фотограф проекту Ігор Співак.

На фото бійці АТО основному стоять трохи попереду воїнів Другої світової. «Але всі вони йдуть в наше світле вільне майбутнє», – додав фотограф.

У фотостудії учасники проекту «Ветеран – ветерану» працювали протягом двох годин. Подивитися можна буде на виставці в холі ОДА на наступному тижні. Потім фотографії розмістять в Музеї АТО.