Виплати при загибелі військових підвищили на 50%

4 Травня 2017 12:50

Сім’я загиблого бійця отримає понад 1,2 млн гривень від держави

Президент Петро Порошенко підписав закони про підвищення соцзахисту військовослужбовців і членів їх сімей, повідомляє прес-служба глави держави.
“Ми навіть в цих важких умовах прийняли рішення про те, що підвищуємо на 50%, і сім’я отримає понад 1,2 млн гривень від держави – якщо це сталося безпосередньо в бою. Також на 50%, з 400 тис. До близько 640 тис . гривень підвищилася компенсація в разі інвалідності I групи “, – розповів глава держави.

Порошенко нагадав, що в 2014 році мобілізований снайпер отримував 600 гривень на місяць, сьогодні снайпер в зоні АТО отримує близько 600 гривень в день. Крім того, доручено підвищити рівень доплати для військових, які перебувають на першій лінії в зоні АТО.

“На першій лінії сьогодні рівень доплати має становити 7,5 тис. Гривень до рівня забезпечення. І загальне грошове забезпечення вже може становити не менше 15 тис. Гривень. Крім патріотизму, це дуже потужна мотивація і адекватну відповідь держави, яка дбає про своїх військовослужбовців “, – зазначив Петро Порошенко.