На Дніпропетровщині солдат торгував зброєю

15 Травня 2017 18:44

У Дніпропетровській області судитимуть цивільного і старшого солдата, затриманих на незаконній реалізації зброї та боєприпасів. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного регіону України.
За клопотанням військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України 15 травня 2017 Жовтневий районний суд Дніпра обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою жителю області і старшому солдату з можливістю внесення застави в розмірі 128 тис. Грн.
Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин, залучаючи мешканців Дніпропетровської області, організував злочинну схему незаконного придбання зброї іноземного виробництва, переробки її під стрільбу бойовими патронами з подальшою реалізацією на території України.
До незаконної діяльності організатори залучили і працівників поштових операторів, які упаковували і відправляли «товар» від неіснуючих осіб, нібито клієнтів поштових відділень, вказуючи при цьому характеристику відправлення – запчастини.
У суботу, 13 травня, військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону спільно з працівниками Служби безпеки України небезпечне виробництво і незаконне поширення зброї, боєприпасів і вибухових речовин було припинено, а його організатора і військовослужбовця-контрактника однієї з військових частин, який купував і поставляв необхідний «товар» , затримали «на гарячому».
В ході проведення обшуків у затриманих вилучено два гранатомети РПГ-26, 18 пістолетів різних модифікацій, три рушниці, 12 гранат з запалами, майже тисячу патронів різного калібру, 600 грамів тротилу в шашках, два глушника, а також 40 тис. Грн, 6200 доларів і 1600 євро готівкою.
Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону організатору «бізнесу» і старшому солдату повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).
Тепер винуватцям загрожує до 7 років позбавлення волі.