На Дніпропетровщині відкрили другий новий дитсадок

15 Травня 2017 18:27

Новий сучасний дитячий садок на 220 місць відкрився в Дніпрі. Як повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко, це вже друге в області дошкільний заклад, яке побудували «з нуля» протягом року.

«Вперше за історію незалежної України будуємо в області нові лікарні, будинки, дитсадки. За останній рік відкриваємо вже друге дошкільний заклад, на яке не пішла ні копійки державних коштів. Це реальний приклад децентралізації в дії », – зазначив Валентин Резниченко.

Двоповерховий садок площею близько трьох тисяч квадратних метрів звели в районі Лівобережний-3 за рік. Заклад оснащений затишними спальними та ігровими кімнатами, музичним і спортивним залами, кабінетами психолога, логопеда, дефектолога. Щоб дітям було тепло, поруч з садом побудували модульну котельню, яка працює на пеллетах.

Садок розрахований на чотири ясельні та вісім дошкільних груп – у кожної є своя площадка з тіньовими навісами, місця для занять фізкультурою. Є також зона юних натуралістів. Хлопчиків і дівчаток з дитинства будуть привчати піклуватися про навколишнє середовище і власне здоров’я.

«Наш садочок має оздоровчий напрямок. На території – хвойні дерева, газон, тому влітку діти зможуть ходити босоніж. Також готуємо для вихованців заняття з пілатесу на свіжому повітрі, розваги в надувних басейнах, соляну і фітотерапію », – розповіла завідувачка садка Аліна Завгородня.

З дітьми працюватимуть як молоді вихователі з вищою освітою, так і педагоги з досвідом. В саду створені дві окремі групи для дітей з порушеннями мови – з ними додатково займатимуться логопеди і дефектологи.

«Доньці три роки, в садок йдемо вперше. Чи не хвилюємося, бо були всередині, познайомилися з вихователями, – розповідає Анастасія Шабанова. – Садок нам подобається – сучасний, комфортний ».

За останні два роки в області створено близько 3,5 тисячі нових місць у дитсадках.