Микола Томенко: На могилі Шевченка політики мають мовчати!

22 Травня 2017 14:43

“Політичним мітингам та прапорам – не місце на могилі Тараса Шевченка”, – про це під час урочистого закриття фестивалю “Кобзар єднає Україну” на Тарасовій горі у Каневі заявив лідер Громадського руху “Рідна країна” Микола Томенко.

Він зазначив, що після Революції гідності в Україні у справі пошанування Тараса Шевченка нічого не змінилося: “У березні цього року вже вчетверте Україна відзначала день народження Великого українця, а у травні вже вчетверте пошановувала його повернення в Україну – БЕЗ очільників української держави”.

Найбільше пана Томенка обурило те, що в такий святий для кожного українця день, на Тарасовій горі представники різних політичних партій штовхаються і чубляться між собою, щоб просунути до могили Шевченка свої партійні прапори. “Другий же ешелон чиновників і депутатів, які зазвичай нічого не зробили ні для памʼяті Шевченка, ні для популяризації його творчості, борються за те, щоб, стоячи на його могилі, проголосити черговий банальний політичний спіч…”, – додав він.

На думку лідера Громадського руху “Рідна країна”, у цьому місці мусять говорити священики і сам Шевченко. “Тут можна зрозуміти звучання творів Шевченка, що мають світоглядне значення для українців, і можна зрозуміти молитву. Решту, особливо те, що повʼязане з політикою, зрозуміти не можна”, – підсумував Микола Томенко.

Фото: slovoidilo.ua.