У Дніпропетровському обласному перинатальному центрі відзначили День медика

19 Червня 2017 21:53

У актовому залі медичного закладу зібралися медики, які творять найбільше диво в світі – допомагають народитися новій людині.
Головний лікар Дніпропетровського обласного перинатального центру кандидат медичних наук, заслужений лікар України Людмила Іванівна Падалко привітала всіх колег та звернулася з поздоровленнями до колективу перинатального центру:
Щиро вітаю вас з професійним святом! Спасибі за самовіддану працю, за допомогу пацієнтам, за доброту і чуйність. Творчих Вам злетів, колеги, шани і поваги людей , здоров’я та сімейного щастя!
Під час урочистого заходу відбувся конкурс між відділеннями, присвячений грудному вигодовуванню, якому в Центрі надається велика увага.
Гарний настрій всім медикам подарував Вадим Кочетков та група LuckyMen.
Дніпропетровський обласний перинатальний центр, як заклад ІІІ рівня надання спеціалізованої медичної допомоги, є найпотужнішим пологовим стаціонаром в області, в якому кожен рік народжується більш ніж 4 тисячі новонароджених, що складає 13% від усіх пологів в області.
Центр спеціалізується на наданні медичної допомоги, в першу чергу, вагітним високого перинатального ризику. Сюди надходять усі вагітні міста Дніпра та області з загрозою передчасних пологів у строках вагітності до 28 тижнів. Немовлят з таким терміном гестації в Україні почали виходжувати лише 9 років тому. Також сюди направляються усі вагітні з області до 34 тижнів. Тому кожний десятий новонароджений у Центрі – передчасно народжений, який потребує дуже тривалого, дороговартісного та високо спеціалізованого лікування. Для цього відділення для новонароджених (сумісного перебування, інтенсивної терапії та постінстенсивного виходжування) оснащені майже усім сучасним обладнанням та, завдяки сумлінній праці лікарів та медичних сестер, процент виходжених немовлят з вагою тіла при народженні від 500г до 1кг майже вдвічі вищій, ніж в Україні в цілому.
Тож, зі святом, шановні люди в білих халатах, представники однієї з найгуманніших і затребуваних в усі часи професій! Спасибі за все, міцного вам здоров’я, нових успіхів у благородній праці, виконання всіх бажань, щастя і благополуччя!

Віра Касьянова.