В Україні викрили центр з відмивання грошей з оборотом понад 1 млрд гривень

30 Червня 2017 11:44

прес-служба ГПУ

Донецька прокуратура спільно з податковою і поліцією ліквідувала конвертаційний центр з річним оборотом понад 1 млрд гривень.

“Встановлено, що зловмисники, використовуючи офісні приміщення в Донецькій і Миколаївській областях, працювали з клієнтами з Донецької, Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської, Харківської та інших областей України, надаючи підприємствам реального сектора економіки послуги з мінімізації податкових зобов’язань”, – повідомили у відомстві.

Як зазначається, під час санкціонованих судом обшуків в офісах конвертаційного центру правоохоронці виявили та вилучили 35 печаток фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку, документи бухгалтерського обліку, банківські картки, чорнові записи, а також грошові кошти.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) КК України

“Проводяться всі необхідні оперативно-слідчі та розшукові дії щодо встановлення повного кола осіб, причетних до заняття зазначеної протиправною діяльністю”, – додали у прокуратурі.