У новому логотипі Дніпра – захист державності, річка та щаслива сімка

1 Липня 2017 09:26

Дніпрянам пропонують познайомитися з концептуальною ідеєю нового логотипу міста. Про це йдеться на сайті розробника логотипу.

“Річка Дніпро та місто Дніпро з’єднані нерозривно: без ріки не було б і міста”, – вваажають автори, серед яких – дизайнер Сергій Білий, який є автором новим вуличних табличок-вказівників.

Місто розташоване на найширшому розливі Дніпра, і неможливо навіть уявити одне без іншого. Цей нерозривний зв’язок підтверджують і соціологічні дослідження: річка є найміцнішою асоціацією у мешканців міста.

У новому логотипі Дніпра, за задумом його творців, поєднано три важливі складові нашого міста:

  1. Хвиля – яка складається у ритмічний, стрімкий нескінченний, як наш Дніпро, орнамент.
  2. Щит – був символом Дніпра усю його історію. Усім відомі козацькі фортеці, битва за Дніпро у Другу світову війну, захисні системи ДМЗ та ракети Південмашу. І, звичайно, важко переоцінити ту доленосну роль, яку відіграло наше місто у захисті української державності під час війни з Росією.
  3. Дніпро завжди був і завжди буде сильним, незалежним містом, твердим, цілеспрямованим і не схожим на інших. Дух міста в усі часи виховував, надихав та спрямовував прекрасні особистості: вчених та конструкторів, бізнесменів та політичних діячів, спортсменів та просто чудових людей.

“Дніпро — це місто, яке на берегу сильної та могутньої ріки зібрало разом сильних та могутніх людей. Саме тому ми бачимо новий логотип як поєднання річки, волі захисників та сильного характеру. Простий та впевнений знак, що поєднує історію, потужність, волю і патріотизм”, – зазначають автори логотипу.

Окрім асоціацій першого рівня, знак приховує деякі символи: гільошну сітку, що натякає на бізнес; герб, як зв’язок зі славним історичним минулим; літеру Д, що натякає на готель «Парус» та футбольний клуб «Дніпро»; щасливу сімку, яка приносить удачу.

Крім цього, знак дає образотворчий елемент: хвилю, яку можна використовувати для посилення бренду.

“Сучасний, простий і разом з тим потужний знак, який поєднав у собі найсильніші асоціації мешканців міста і його гостей: нестримну ріку, захист та патріотизм, характер та могутність”, – таким у підсумку є новий логотитип Дніпра.

За матеріалами: Дніпроград.